Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από τον λιγνίτη
[Τα Νέα]: Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από τον λιγνίτη

[Τα Νέα]: Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από τον λιγνίτη

Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από τον λιγνίτη εκπέμπουν οι περιβαλλοντικές οργανώσειςGreenpeaceκαι WWF.
Οι δυο περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές απειλούνται στην Ευρώπη αν περάσει η πρόταση των υπουργών Περιβάλλοντος της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Βρετανίας για πολυετή καθυστέρηση στην εφαρμογή νέων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών σε μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Σύμφωνα με την Greenpeace και την WWF για κάθε μέρα που δεν εφαρμόζονται οι Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές για τον περιορισμό της ρύπανσης στα μεγάλα εργοστάσια άνθρακα της Ευρώπης, 56 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους με ημερήσιο κόστος για την ευρωπαϊκή οικονομία 154 εκατομμύρια ευρω.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, από τις προαναφερόμενες περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως όλοι οι εν λειτουργία σταθμοί της ΔΕΗ όχι μόνο δεν εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες αλλά κάνουν και χρήση όλων των δυνατών παρεκκλίσεων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
«Προκαλούν έτσι επιπλέον ρύπανση που ευθύνεται για τον θάνατο 475 ανθρώπων κάθε χρόνο με αντίστοιχες δαπάνες υγείας που αγγίζουν τα 1,37 δις. ευρω ετησίως, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη πέντε Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων : « Lifting Europe’s Dark Cloud: How cutting coal saves lives», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωση των δυο περιβαλλοντικών οργανώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!