Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια» στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας
[Τα Νέα]: Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια» στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας

[Τα Νέα]: Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια» στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας

Στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια», η οποία έχει παραχωρηθεί από τη συλλέκτρια στο Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας.
Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, κ.ά.
Μετά τον αγιασμό από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Λ.Ε.Κ. κα Βίκυ Καρέλια, η οποία αναφερόμενη στη συλλογή επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «παρατηρώντας τις ενδυμασίες όχι μόνο διδασκόμαστε για την ιστορία, την τέχνη και την αισθητική των ανθρώπων μιας συγκεκριμένης εποχής, αλλά και παίρνουμε μαθήματα ζωής για ζητήματα διαχρονικής σημασίας, όπως η κοινωνική αξία της ομοιομορφίας και της διαφορετικότητας, η ψυχική επίδραση της μονιμότητας και της βραδύτητας των αλλαγών, η μαγική λειτουργικότητα του συμβολισμού κ.ά.». Επισήμανε επίσης «την απόσταση που χωρίζει τη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη χώρα μας από τη διαφοροποιημένη κοινωνία που γέννησε τις ελληνικές ενδυμασίες, μία απόσταση που δεν είναι χρονική ή ποσοτική αλλά πρωτίστως ποιοτική».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!