Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Σφραγίδα πιθανολογείται ότι ανήκει σε μαρκήσιο της Δυναστείας των Χαν
[Τα Νέα]: Σφραγίδα πιθανολογείται ότι ανήκει σε μαρκήσιο της Δυναστείας των Χαν

[Τα Νέα]: Σφραγίδα πιθανολογείται ότι ανήκει σε μαρκήσιο της Δυναστείας των Χαν

Μια ιδιωτική σφραγίδα που πιστεύεται ότι ανήκε σε ένα μαρκήσιο την εποχή που βασίλευε η Δυναστεία των Χαν (206π.Χ.-25μ.Χ.) βρέθηκε πρόσφατα στην νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν.
Από τον περασμένο Ιούλιο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Έρευνας Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας του Τσενγκντού πραγματοποιούσαν ανασκαφές σε μία περιοχή που σύντομα θα γίνει βιομηχανικό πάρκο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, στην πόλη Κιονγκλάι.
Μέχρι σήμερα η αρχαιολογική ομάδα έχει φέρει στο φως 30 τάφους, οι περισσότεροι εκ των οποίων χτίσθηκαν την εποχή της Δυναστείας των Χαν, και τέσσερις κλίβανους.
Ομως η πιο πολύτιμη ανακάλυψη είναι μία προσωπική σφραγίδα σε σχήμα μονόκερου, ύψους περίπου τριών εκατοστών, η οποία βρέθηκε στο χωριό Φανκουάι. Η ασπρόμαυρη σφραγίδα είναι κατασκευασμένη από ασήμι και πιστεύεται ότι ανήκε στον Μαρκήσιο Ντινγκφού, τον σπουδαίο εγγονό του αυτοκράτορα Γκατζού των Χαν.
Ο τάφος μέσα στον οποίο βρέθηκε η σφραγίδα πιθανόν να ανήκει στους απογόνους του Ντινγκφού, του οποίου ο τάφος δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί. Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι η σφραγίδα μπορεί να πέρασε στους απογόνους του κατά τη φυγή τους από το Κιονγκλάι, όταν ο ισχυρός υπουργός Γουάνγκ Μανγκ σφετερίσθηκε το θρόνο.
Οι τάφοι περιείχαν επίσης, δεκαπέντε πέτρινες επιγραφές πάνω στις οποίες είναι ζωγραφισμένες σκηνές από περιηγήσεις, συμπόσια, συγκομιδές και κτίρια από τη Δυναστεία των Χαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!