Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Ρωσία: Εν δυνάμει «ξένοι πράκτορες» όλα τα ξένα ΜΜΕ
[Τα Νέα]: Ρωσία: Εν δυνάμει «ξένοι πράκτορες» όλα τα ξένα ΜΜΕ

[Τα Νέα]: Ρωσία: Εν δυνάμει «ξένοι πράκτορες» όλα τα ξένα ΜΜΕ

Εγκρίθηκε από τους ρώσους βουλευτές νομοσχέδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα να ορίζονται ως «πράκτορες του εξωτερικού» όλα τα ξένα ΜΜΕ που λειτουργούν στη Ρωσία, ως αντίποινα στην αντίστοιχη απόφαση της Ουάσινγκτον για το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.
Συνολικά 409 βουλευτές από τους 450 ψήφισαν σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο αυτό. Κανείς δεν ψήφισε κατά.
Πλέον το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα επί του συνόλου, να επικυρωθεί από την άνω βουλή του κοινοβουλίου, κάτι που είναι τυπικό, και να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ουσιαστικά οι βουλευτές επεκτείνουν έναν νόμο του 2012 για να περιλάβουν σε αυτόν τα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι τώρα μόνο οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έπρεπε να καταγράφονται ως «πράκτορες του εξωτερικού».
«Είναι μια απόφαση την οποία αναγκαστήκαμε να λάβουμε. Κανείς δεν ήθελε να την λάβει και δεν έχει επιπτώσεις στην ελευθερία του Τύπου στη χώρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Πιόρτ Τολστόι.
Βάσει του νόμου του 2012 για «τους πράκτορες του εξωτερικού» οι ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό και έχουν «πολιτική δραστηριότητα» έπρεπε να καταγράφονται ως τέτοιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!