Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Ρέγκλινγκ: Τον Ιούνιο θα υπάρξει δέσμευση για την πλήρη τραπεζική ένωση
[Τα Νέα]: Ρέγκλινγκ: Τον Ιούνιο θα υπάρξει δέσμευση για την πλήρη τραπεζική ένωση

[Τα Νέα]: Ρέγκλινγκ: Τον Ιούνιο θα υπάρξει δέσμευση για την πλήρη τραπεζική ένωση

Την ελπίδα ότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου θα υπάρξει ξεκάθαρη δέσμευση για την πλήρη τραπεζική ένωση και στη συνέχεια θα μπορεί να καταρτισθεί ένα χρονοδιάγραμμα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιρλανδική εφημερίδα Irish Times.
Οι διαφωνίες, πρόσθεσε, αφορούν στο πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό. Όσον αφορά ειδικότερα τις προτάσεις για ένα κοινό πλαίσιο εγγύησης των καταθέσεων και ένα δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των τραπεζών (SRF), ο Ρέγκλινγκ σημείωσε: «Τα θέματα αυτά είναι αμφιλεγόμενα, αλλά δεν είναι τόσο αυτά από μόνα τους, είναι ο χρονικός ορίζοντας.
Ορισμένες χώρες – μέλη δίνουν έμφαση στο ότι πρέπει να συντρέχουν ορισμένες συνθήκες… τελικά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά είναι δύο πράγματα που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση».
Η εμπειρία, σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ESM, δείχνει ότι σε καλές οικονομικά περιόδους, όπως σήμερα στην Ευρώπη, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του εφησυχασμού. «Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει… Ελπίζω ότι μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και χωρίς να είμαστε σε κρίση… Ελπίζω ότι η δυναμική υπάρχει, αλλά σε καλές περιόδους δεν είναι εύκολο μερικές φορές». Με αφορμή την προετοιμασία από την Ιρλανδία ενός ταμείου για δύσκολους καιρούς (rainy day fund), o Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι είναι καλό να δημιουργούνται δημοσιονομικά «μαξιλάρια» κατά τη διάρκεια των καλών εποχών, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για τις λιγότερο καλές περιόδους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!