Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ψυκτικό αέριο είναι πιθανόν να προκάλεσε την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας
[Τα Νέα]: Ψυκτικό αέριο είναι πιθανόν να προκάλεσε την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας

[Τα Νέα]: Ψυκτικό αέριο είναι πιθανόν να προκάλεσε την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας

Η διαφυγή αερίου και πιθανόν, φρέον ψυγείου, εξετάζεται ως πιθανότερη εκδοχή για τη φονική έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας, από τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οπως διευκρινίστηκε, το κατάστημα εστίασης όπου σημειώθηκε η έκρηξη δεν είχε ούτε φυσικό αέριο, ούτε προπάνιο.
Ασφαλή συμπεράσματα για το τί προκάλεσε την έκρηξη, θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ωστόσο, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, έχουν καταλήξει καταρχάς στο συμπέρασμα ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος όπου βρίσκονται τα ψυγεία.
Δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον
Ο τεχνικός είχε φιάλη ασετυλίνης που χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.
Εκείνο που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι ότι δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον, το οποίο, όπως λένε οι ειδικοί, όταν έλθει σε επαφή με φλόγα διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.
Γι’ αυτό και όταν ο τεχνικός άναψε το φλόγιστρο εκδηλώθηκε αρχικά πυρκαγιά, που του προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, αλλά πρόλαβε και βγήκε από το υπόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!