Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Ψυχρολουσία από ΔΝΤ: «Κατεβάζει» την ανάπτυξη στο 2% για το 2018
[Τα Νέα]: Ψυχρολουσία από ΔΝΤ: «Κατεβάζει» την ανάπτυξη στο 2% για το 2018

[Τα Νέα]: Ψυχρολουσία από ΔΝΤ: «Κατεβάζει» την ανάπτυξη στο 2% για το 2018

Ποσοστό ανάπτυξης 2% για το 2018, μειωμένη ανεργία και υγιές εξωτερικό ισοζύγιο καταγράφουν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook), η οποία δόθηκε το πρωί της Τρίτης στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της έναρξης της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
H έκθεση του Ταμείου που παρουσίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος Μορίς Όμπσφελντ αναφέρει, πως η Ελλάδα αναπτύχθηκε κατά 1,4% το 2017, ενώ παράλληλα εκτιμά πως θα σημειώσει ανάπτυξη 2% για το τρέχον έτος και πως θα αναπτυχθεί κατά 1,8% το 2019. Παράλληλα, το ΔΝΤ προβλέπει ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έκανε πριν από έξι μήνες.
Η ψυχρολουσία από το Ταμείο, αν και αναμενόμενη από οικονομικούς κύκλους στην Αθήνα δείχνει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να είναι σκληρό στις διαπραγματεύσεις τους, τόσο για το χρέος όσο και για τα μετά το μνημόνιο μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της (κάτι όχι και τόσο σίγουρο αφού το ΔΝΤ έχει πέσει έξω αρκετές φορές), τότε θολώνει ακόμη περισσότερο και το σενάριο της «καθαρής» εξόδου το οποίο βασίζεται σε παραμέτρους που δίνουν ρυθμό πάνω από 2% ίσως και 2,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!