Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στο στόχαστρο των εργαζομένων του ΕΣΥ
[Τα Νέα]: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στο στόχαστρο των εργαζομένων του ΕΣΥ

[Τα Νέα]: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στο στόχαστρο των εργαζομένων του ΕΣΥ

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Τα δεκάδες ράντζα, οι υπό περιορισμό ασθενείς στις ψυχιατρικές κλινικές και οι ελλείψεις σε προσωπικό αποτελούν καθημερινότητα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι του ΕΣΥ.
Τα αριθμητικά δεδομένα που επικαλείται η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συνθέτουν μία αποκαρδιωτική εικόνα. Στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής εξετάζονται κάθε χρόνο 150.000 περιστατικά στο πλαίσιο των τακτικών ιατρείων και νοσηλεύονται τουλάχιστον 10.000 ασθενείς.
Εντούτοις, το προεδρείο της Ομοσπονδίας χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφορικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας. «Η πραγματικότητα είναι ότι εξελίσσονται σε αρχιτέκτονες παράδοσης της Ψυχικής Υγείας στις Μ.Κ.Ο., την ΑΕΜΥ και τον ιδιωτικό τομέα», διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ηγεσία στην οδό Αριστοτέλους, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη 12 ψυχιατρικών κλινικών σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας (εξ αυτών οι τέσσερις κλινικές θα είναι Παιδοψυχιατρικές), με στόχο την αποσυμφόρηση των τριών ψυχιατρείων της χώρας, που σημειωτέον σταδιακά θα καταργηθούν.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ίδια μεταρρύθμιση, τα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα εισέλθουν σταδιακά σε διαδικασία μετασχηματισμού και οριστικής υπέρβασης του ασύλου. Παράλληλα, ανατροπές προβλέπονται και για τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, που προσφέρουν στους πολίτες δωρεάν υπηρεσίες ψυχιατρικής φροντίδας και θεραπείας, κατόπιν ραντεβού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!