Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: «Πράσινο φως» για συνομιλίες με τη Μέρκελ ζητά ο Σουλτς
[Τα Νέα]: «Πράσινο φως» για συνομιλίες με τη Μέρκελ ζητά ο Σουλτς

[Τα Νέα]: «Πράσινο φως» για συνομιλίες με τη Μέρκελ ζητά ο Σουλτς

Να δώσουν το «πράσινο φως» για συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην πολιτική κρίση στη Γερμανία και να παραμείνουν στο τραπέζι όλες οι επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ζήτησε από τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ο επικεφαλής του, Μάρτιν Σουλτς.
«Δεν πρέπει να κυβερνήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα. Όμως ούτε πρέπει να αρνηθούμε να κυβερνήσουμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που μετράει είναι τι μπορούμε να προσφέρουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε συνέδριο του SPD στο Βερολίνο.
Το SPD θα πρέπει να αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες με τους συντηρητικούς με ανοιχτό μυαλό, να δει τι είδους πολιτική μπορεί να προωθήσει και να αφήσει στο τραπέζι όλες τις επιλογές για σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Σουλτς προσθέτοντας: «Το σημαντικό είναι το περιεχόμενο και όχι η μορφή».
Ο Σούλτς τόνισε: «Το κράτος μας πρέπει να γίνει ισχυρότερο, το κράτος μας πρέπει να γίνει καλύτερο! Γι’ αυτό χρειάζεται το SPD».
Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να επενδύσουμε μάλλον σ’ ένα προϋπολογισμό της ευρωζώνης παρά να επικεντρώσουμε στη λιτότητα και πρόσθεσε πως δεν υποστηρίζει μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ελευθερία κινήσεων των πολιτών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!