Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Με πόρους ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Φρουρίου Φραγκοκάστελλου Σφακίων
[Τα Νέα]: Με πόρους ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Φρουρίου Φραγκοκάστελλου Σφακίων

[Τα Νέα]: Με πόρους ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Φρουρίου Φραγκοκάστελλου Σφακίων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της αποκατάστασης ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της Κρήτης, του Φρουρίου Φραγκοκάστελλου, καθώς την Τετάρτη υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η απόφαση για ένταξη του έργου αποκατάστασης με τίτλο «Στερεωτικές εργασίες και αποκατάσταση νότιου στρατώνα, στο Φρούριο Φραγκοκάστελλο Σφακίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» (ΕΣΠΑ), με χρηματοδότηση 980.000 ευρώ.
Η υπογραφή ένταξης του έργου έγινε παρουσία του δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένης Παπαδοπούλου και του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα Ανάπτυξης, Δημήτρη Μιχελογιάννη.
Στη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ δήμου Σφακίων, Πολυτεχνείου Κρήτης, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και Περιφέρειας Κρήτης που χρηματοδότησε τη σχετική μελέτη ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο κ. Αρναουτάκης:
«Εάν προχωρήσουμε όλοι μαζί μέσα από τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει, βλέπουμε ότι ωριμάζουν έργα και μπορούμε να τα εντάξουμε στα ευρωπαϊκά προγράμματα ή σε ανταγωνιστικά, και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων των φορέων της Κρήτης μαζί με την Περιφέρεια να μπορούμε να φέρνουμε πόρους στο νησί μας» τόνισε.
«Το έργο έρχεται να αναδείξει το ιστορικό φρούριο του Φραγκοκάστελλου, τους μύθους, να αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής και έτσι θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργικά για τον τόπο μας, για το δήμο μας» επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Ζερβός, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες για ανάδειξη του φρουρίου ξεκίνησαν επί δημαρχίας του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολλάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!