Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Πιστή τήρηση των δεσμεύσεων ζητούν οι θεσμοί
[Τα Νέα]: Πιστή τήρηση των δεσμεύσεων ζητούν οι θεσμοί

[Τα Νέα]: Πιστή τήρηση των δεσμεύσεων ζητούν οι θεσμοί

Ως σημαντικό “βήμα επιστροφής στην κανονικότητα” για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζουν την ταχεία ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και την εξασφάλιση της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των θεσμών, ευρωπαϊκές πηγές πλησίον της διαπραγμάτευσης.
Όπως επεσήμαναν το πρωί της Τρίτης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υποδέχθηκαν κατά τρόπο ιδιαίτερα θετικό τη συμφωνία, που ετέθη ενώπιον τους κατά το χθεσινό Eurogroup, και πλέον -βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Θεσμών και Ελλάδος- η επόμενη ημερομηνία ορόσημο είναι εκείνη της 22ας Ιανουαρίου 2018, οπότε είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup υπόψη της οποίας θα τεθεί η λεγόμενη “Έκθεση
Συμμόρφωσης” (Compliance Report), ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η γ’ αξιολόγηση -σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Η εξέλιξη αυτή “θα ανάψει το πράσινο φως” για την εκταμίευση πόρων του προγράμματος στήριξης στις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία εκτιμάται περί τα 5 δισ. ευρώ, αν και το κονδύλι αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκ των συνολικά 110 προαπαιτούμενων ενεργειών, (prior actions) που σχετίζονται με την γ’ αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, έχει ήδη υλοποιηθεί ποσοστό της τάξης του 30%, ενώ σημαντικό μέρος των υπολοίπων ενεργειών βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!