Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Πηγή έμπνευσης η «Ειρήνη» του Ρίτσου για εννέα γλύπτες
[Τα Νέα]: Πηγή έμπνευσης η «Ειρήνη» του Ρίτσου για εννέα γλύπτες

[Τα Νέα]: Πηγή έμπνευσης η «Ειρήνη» του Ρίτσου για εννέα γλύπτες

Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη» αποτελεί πηγή έμπνευσης για εννέα γλύπτες από τη Συρία, το Περού, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του δήμου Ηρακλείου, στην υπαίθρια γλυπτοθήκη Βενεράτου της δημοτικής ενότητας Παλιανής.
Το συμπόσιο το οποίο άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου, έχει θέμα όλα όσα ο Ρίτσος πίστευε και διέδωσε πως είναι η ειρήνη. Οι γλύπτες Ακτχάμ Αμπντούλ Χαμίντ (Συρία), Ράντοσλαβ Σούλτοφ (Βουλγαρία), Αλμπέρτο Γκεντεόν Σότο (Περού) και οι Βασίλης Βασίλη, Ανδρέας Αραπάκης, Χαρά Πλατάκη, Ιωσήφ Σηφάκης, Αμαλία Φλώρου και Μανώλης Χαρκούτσης (εκ των ιδρυτών του θεσμού) έχουν ήδη αρχίσει να φιλοτεχνούν τα κομμάτια μαρμάρου Βόλακα που παρέλαβαν, όγκου από 0,9 έως 1,3 κυβικά μέτρα και βάρους έως και πέντε τόνους το καθένα.
Το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής πραγματοποιείται σε δημόσιο χώρο, κι έτσι, οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, το πώς απ’ τους ακατέργαστους όγκους μαρμάρου, δημιουργούνται μέρα με τη μέρα έργα τέχνης. Τα έργα αυτά θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους της περιοχής.
Παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αλλά και μαθήματα ψηφιδωτού για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιούνται εθελοντικά από τον ψυχολόγο-ψηφιδογράφο Κώστα Θαλασσινάκη, με πρώτη συνάντηση με θέμα τη δημιουργία των τμημάτων για τα μαθήματα ψηφιδωτού, την αυριανή στις 6 μ.μ. στο χώρο της υπαίθριας γλυπτοθήκης (Βενεράτο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!