Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Παρουσιάστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης
[Τα Νέα]: Παρουσιάστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης

[Τα Νέα]: Παρουσιάστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης

Παρουσιάστηκε σήμερα, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία του γγ, Λευτέρη Κρέτσου, ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με την ερευνητική ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, το οποίο αποτελεί Συνέργεια Ευρωπαϊκών Δημοσίων Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Φορέων και συνεποπτεύεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κρέτσος στάθηκε στο γεγονός ότι ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου ενημερώνεται πλέον από το διαδίκτυο, το οποίο, δυστυχώς, πολλές φορές ευθύνεται για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μη επαληθευμένων.
Γι’ αυτόν τον λόγο χαρακτήρισε ευκαιρία την έκδοση του Κώδικα Δεοντολογίας, ώστε να ενδυναμωθεί η φωνή του διαδικτύου, πάντα με στόχο τη διαφάνεια.
Ο κ. Κρέτσος μίλησε και για την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το Μητρώο On line Media, το οποίο θα είναι έτοιμο σύντομα και θα συμβάλλει στην πιστοποίηση όσων δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, καθώς και στον έλεγχο ροής του δημοσίου χρήματος, μέσω κρατικής διαφήμισης, σε ψηφιακά μέσα, τα οποία θα διαθέτουν ονοματεπώνυμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!