Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Το παράλληλο σύμπαν του Τσίπρα δεν συνωμοτεί για τους ανέργους
[Τα Νέα]: Το παράλληλο σύμπαν του Τσίπρα δεν συνωμοτεί για τους ανέργους

[Τα Νέα]: Το παράλληλο σύμπαν του Τσίπρα δεν συνωμοτεί για τους ανέργους

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί δεν αντιστοιχούν στην εικόνα που έχει η νεολαία για την αγορά εργασίας, ούτε βεβαίως με τις «ευέλικτες» θέσεις απασχόλησης που έχουν γίνει ο κανόνας
Το μαύρο άσπρο έκανε χθες ο Πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική. Και «είδε» αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκεί όπου υπάρχουν μεγάλες μειώσεις έως και 18,9% την τελευταία διετία. Και πανηγύρισε για τη μικρή μείωση της ανεργίας που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ωστόσο οφείλεται κυρίως σε προσλήψεις μερικής απασχόλησης και άλλων ευέλικτων μορφών εργασίας που αντικαθιστούν τις δουλειές με πλήρες ωράριο. Και δεν βρήκε να πει κουβέντα για τις περικοπές και τα χαράτσια σε συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες που ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις δηλώσει του στο υπουργείο Εργασίας επιχειρούσε να συνθέσει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, τα στοιχεία της έρευνας της MRB και της διαΝΕΟσις ήρθαν πεισματικά να αναδείξουν την πραγματική εικόνα. Ο ένας στους δύο νέους στη χώρα μας ζει από το χαρτζιλίκι των γονιών του και με λιγότερα από 250 ευρώ τον μήνα, ενώ οι τρεις στους τέσσερις σκέφτονται να αναζητήσουν δουλειά σε άλλη χώρα στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!