Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ομόφωνα αθώοι ο Περικλής και η Ηριάννα
[Τα Νέα]: Ομόφωνα αθώοι ο Περικλής και η Ηριάννα

[Τα Νέα]: Ομόφωνα αθώοι ο Περικλής και η Ηριάννα

Ομόφωνα αθώοι ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών, κρίθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης η Ηριάννα και ο Περικλής.
Σε κλάματα, χειροκροτήματα και συνθήματα ξέσπασαν οι αλληλέγγυοι της Ηριάννας και του Περικλή ακούγοντας τον πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας να ανακοινώνει ότι οι κατηγορούμενοι κρίνονται ομόφωνα αθώοι.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας ουσιαστικά τους λόγους που οδηγήθηκε μαζί με τους συναδέλφους του σε αντίθετη… τροχιά από την εισαγγελέα που είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, είπε ότι έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και επισήμανε ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδειξε στοιχείο επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους.
Επίσης, ο πρόεδρος είπε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις» χαρακτηρίζοντας «εντόνως αμφισβητούμενο το δείγμα DNA το οποίο ήταν χαμηλής ποιότητας και ποσότητας.»
Νωρίτερα κατά την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αναστασία Μασούρα, είχε εισηγηθεί την ενοχή του Περικλή και της Ηριάννας προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου.
Η εισαγγελέας στην πρόταση της είπε ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα.
Οι δυο κατηγορούμενοι, κατά την εισαγγελική λειτουργό ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!