Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Ομάδα Εργασίας Λευκωσίας – Δουβλίνου για μελέτη των επιπτώσεων του Brexit
[Τα Νέα]: Ομάδα Εργασίας Λευκωσίας – Δουβλίνου για μελέτη των επιπτώσεων του Brexit

[Τα Νέα]: Ομάδα Εργασίας Λευκωσίας – Δουβλίνου για μελέτη των επιπτώσεων του Brexit

Κύπρος και Ιρλανδία αποφάσισαν τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για να μελετήσουν τις επιπτώσεις στις δύο χώρες από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, είπε απόψε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κέννι, στο Δουβλίνο.
Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη έγινε «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση», που αντανακλά και το υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ιρλανδία, αλλά και τις πολύ φιλικές σχέσεις ανάμεσα στον Κύπριο πρόεδρο και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.
Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκε το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις. Όπως γνωρίζετε, ανέφερε, υπάρχει διαχρονικά ενδιαφέρον από την Ιρλανδία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η Ιρλανδία βρίσκεται στην Κύπρο με συμμετοχή στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ από το 1964.
«Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στο Κυπριακό καθιστούν αναγκαία τη συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – είναι μια πρωτοβουλία του Νίκου Αναστασιάδη να ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του συμβουλίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο αξιοποίησε την ευκαιρία για να ενημερώσει τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!