Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται στο Χαλέπι από συριακές και ρωσικές βόμβες
[Τα Νέα]: Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται στο Χαλέπι από συριακές και ρωσικές βόμβες

[Τα Νέα]: Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται στο Χαλέπι από συριακές και ρωσικές βόμβες

Δεκατέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Χαλέπι, ενόσω η συριακή κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητη – πάντα με τη στήριξη της Ρωσίας – την ευρεία επιχείρηση ανακατάληψη του Χαλεπίου.
Όπως ανακοίνωσαν οι διασώστες της οργάνωσης Λευκά Κράνη, ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται πολλά παιδιά – δύο μωρά έξι μηνών και έξι παιδιά κάτω των 8 ετών.
Από τον Σεπτέμβριο, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης του Χαλεπίου, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από συριακές και ρωσικές βόμβες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μόνο κάνει λόγο για 448 νεκρούς, εκ των οποίων 82 παιδιά.
Συριακός και ρωσικός Στρατός επιμένουν ότι τα μαχητικά τους δεν χτυπούν αμάχους. ΗΠΑ και ΕΕ ωστόσο ετοιμάζονται να ασκήσουν εκ νέου πιέσεις προκειμένου να σταματήσει το αιματοκύλισμα στο Χαλέπι.
Πρωτίστως η Συρία – και όχι η Ρωσία, όπως διευκρίνισε ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι – αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθεί ενώπιον νέων αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων.
Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο άκαρπων συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις ώστε να φθάσει επιτέλους ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!