Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Ολο και περισσότεροι αποκτούν φυσικό αέριο
[Τα Νέα]: Ολο και περισσότεροι αποκτούν φυσικό αέριο

[Τα Νέα]: Ολο και περισσότεροι αποκτούν φυσικό αέριο

Ολο και περισσότεροι αποκτούν φυσικό αέριο καθώς επεκτείνεται το δίκτυο. Εξήντα χιλιάδες νέες συμβάσεις για την παροχή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά στον νομό Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται συναφθούν μέχρι το 2022 είπε ο διευθυντής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για νέες συνδέσεις της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας(ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Μιχάλης Στεργιόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για την «αγορά ενέργειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Διανομή και προμήθεια ενέργειας, συμπιεσμένο και υγροποιημένο φυσικό αέριο». Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι πέρυσι υπεγράφησαν 18.800 συμβάσεις στις εν λόγω περιοχές και ήδη φέτος σημειώθηκε ρεκόρ δεκαετίας καθώς οι νέες συνδέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 ήταν 10.000 και ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να φτάσουν τις 20.000. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι μέχρι το 2022 το δίκτυο που αυτή τη στιγμή είναι 84 χιλιόμετρα, θα έχει επεκταθεί κατά 370 χιλιόμετρα.

Περιοχές που συνδέθηκαν με φυσικό αέριο
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές, ήδη συνδέθηκαν το Φίλυρο, η Εξοχή και ο Χορτιάτης, ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι και η Νέα Μεσήμβρια ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο στο Νέο Ρύσιο. Τότε υπολογίζεται να ξεκινήσει και η τροφοδότηση του Λαγκαδά. Το 2019 θα είναι έτοιμο το δίκτυο στα Βασιλικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!