Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Oυκρανική κρίση: Αδιέξοδο στις συνομιλίες στο Μίνσκ
[Τα Νέα]: Oυκρανική κρίση: Αδιέξοδο στις συνομιλίες στο Μίνσκ

[Τα Νέα]: Oυκρανική κρίση: Αδιέξοδο στις συνομιλίες στο Μίνσκ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντήθηκαν σήμερα στο Μινσκ, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν καμία πρόοδο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.
“Δεν υπήρξε καμία πρόοδος σήμερα” είπε μετά τη λήξη της συνάντησης ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ. “Προς το παρόν είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε ακόμη και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την ασφάλεια και τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις” στην Ουκρανία, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών είναι “μπλοκαρισμένη”.
Οι επαφές ωστόσο θα συνεχιστούν, σε επίπεδο διπλωματών και ειδικών.
“Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα” είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Πάβλο Κλίμκιν.
Ο Ουκρανός υπουργός διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν συμφώνησε σε καμία από τις βασικές προτεραιότητες που τέθηκαν στις συνομιλίες και ότι η Μόσχα και το Κίεβο διαφωνούν ριζικά στο πώς θα πρέπει να είναι ο λεγόμενος “οδικός χάρτης” για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
Οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ αφορούν ακανθώδη θέματα, όπως είναι η οργάνωση εκλογών στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες και η απελευθέρωση των αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!