Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: ΟΗΕ: Μπλόκο Ρωσίας – Κίνας σε αίτημα των ΗΠΑ για Β. Κορέα
[Τα Νέα]: ΟΗΕ: Μπλόκο Ρωσίας – Κίνας σε αίτημα των ΗΠΑ για Β. Κορέα

[Τα Νέα]: ΟΗΕ: Μπλόκο Ρωσίας – Κίνας σε αίτημα των ΗΠΑ για Β. Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να πείσουν τον ΟΗΕ να σταματήσει για φέτος τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα, παρά την αμερικανική έκθεση που υποστηρίζει ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεπεράσει για το 2018 το ποσοστό εισαγωγών που ορίζεται από τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της.
Η Ρωσία και η Κίνα ζήτησαν επιπρόσθετες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, μπλοκάροντας ντε φάκτο τη διαδικασία που είχαν ξεκινήσει οι ΗΠΑ για ν’ απαγορεύσουν την εισαγωγή προϊόντων διυλισμένου πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα.
«Η Ρωσία εξετάζει αυτό το αίτημα και επιδιώκει να λάβει επιπρόσθετες πληροφορίες για κάθε “παράνομη” μεταφορά πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα που καταγγέλλουν οι ΗΠΑ», ανέφερε διπλωμάτης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Ζητούμε επίσης εξηγήσεις για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ώστε να υπολογιστεί ο όγκος του πετρελαίου που εξήχθη παρανόμως», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανέφεραν στα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «η Βόρεια Κορέα παραβίασε τις ποσοστώσεις εισαγωγής διυλισμένου πετρελαίου για το 2018», μεταφέροντας παρανόμως πετρέλαιο από πλοίο σε πλοίο στη θάλασσα.
Διάστημα έξι μηνών για ν’ απαντήσουν
Για να στηρίξουν το αίτημά τους παρουσίασαν δορυφορικές φωτογραφίες αυτών των μεταφορτώσεων και έδωσαν στη δημοσιότητα κατάλογο με τα 89 πλοία που ελλιμενίστηκαν στη Βόρεια Κορέα από τις αρχές του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!