Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Ο Κατρούγκαλος τάζει… αυξήσεις στις συντάξεις!
[Τα Νέα]: Ο Κατρούγκαλος τάζει…  αυξήσεις στις συντάξεις!

[Τα Νέα]: Ο Κατρούγκαλος τάζει… αυξήσεις στις συντάξεις!

Οχι μόνο δεν βλέπει τις μειώσεις στις νέες συντάξεις που φθάνουν το 30%, αλλά τάζει και αυξήσεις ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος συνεχίζοντας τον εμπαιγμό των συνταξιούχων και την εκστρατεία παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Επιδιώκοντας με την προσφιλή τακτική του ψέματος να διαψεύσει το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στα «ΝΕΑ» για τη μείωση έως 30% στις νέες συντάξεις, υποστηρίζει ότι «για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1.000 ευρώ το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προηγούμενο».
Την αδιάψευστη πραγματικότητα ωστόσο αποκαλύπτει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του επιβεβαιώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το χθεσινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», σύμφωνα με το οποίο με τα μέτρα Κατρούγκαλου η μέση σύνταξη (για μέσες αποδοχές) των νέων συνταξιούχων θα περιοριστεί στα επίπεδα των 655 ευρώ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας σημειώνεται ότι σύνταξη 655 ευρώ αντιστοιχεί σε συντάξιμες αποδοχές 800 ευρώ! Δηλαδή, σε αποδοχές που επικρατούν σήμερα στην αγορά εργασίας.
Φυσικά οι ισχυρισμοί του υπουργού Εργασίας είναι ανάξιοι σχολιασμού, δεδομένου ότι ο νόμος Κατρούγκαλου όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου μειώνει δραματικά τις συντάξεις και τα επιδόματα και μόνο για το τρέχον έτος οι περικοπές ανέρχονται σε 783 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!