Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο
[Τα Νέα]: Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

[Τα Νέα]: Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

Στη σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη το απόγευμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε: «Οπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς θ’ αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα».
Αναφέρθηκε επίσης στην Ελλάδα ως τη «γενέτειρα της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου ν’ αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Θα γιορτάζω την επέτειο μαζί σας για άλλα επτά χρόνια… »

«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε τη βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!