Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Νέο «θερμό» επεισόδιο ΗΠΑ – Βρετανίας με Ρωσία
[Τα Νέα]: Νέο «θερμό» επεισόδιο ΗΠΑ – Βρετανίας με Ρωσία

[Τα Νέα]: Νέο «θερμό» επεισόδιο ΗΠΑ – Βρετανίας με Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Βρετανία εξέδωσαν σήμερα Δευτέρα κοινή προειδοποίηση για «κακόβουλη δραστηριότητα» του ρωσικού χώρου στον «κυβερνοχώρο» που στοχεύει κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και υποδομές.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία διατείνονται ότι χάκερ, υποστηριζόμενοι από τη ρωσική κυβέρνηση, έχουν μολύνει δρομολογητές (ρούτερ) ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλον τον κόσμο, σε εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που στοχεύει κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και υποδομές κρίσιμης σημασίας.
«Οι στόχοι αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο είναι κυρίως κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες, υποδομές κρίσιμης σημασίας και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το βρετανικό Κέντρο Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Για να εξαπολυθούν επιθέσεις»
«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της περιφρόνησης της Ρωσίας για τους διεθνείς κανόνες – αυτή τη φορά μέσα από εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας και επίθεσης, που επιχειρεί να διαταράξει κυβερνήσεις και ν’ αποσταθεροποιήσει επιχειρήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
«Η απόδοση αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία. Ξέρουμε τι κάνετε και δεν θα πετύχετε», πρόσθεσε.
Ο στόχος των κυβερνοπειρατών είναι δρομολογητές που συγκροτούν βασικό τμήμα της υποδομής του Διαδικτύου, σε εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να εξαπολυθούν επιθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!