Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Νέο σίριαλ με τις αντικειμενικές αξίες – Προσφυγή στο ΣτΕ
[Τα Νέα]: Νέο σίριαλ με τις αντικειμενικές αξίες – Προσφυγή στο ΣτΕ

[Τα Νέα]: Νέο σίριαλ με τις αντικειμενικές αξίες – Προσφυγή στο ΣτΕ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τις αντικειμενικές αξίες γράφουν οι κάτοικοι του Ψυχικού οι οποίοι προσέφυγαν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, το Σωματείο «Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού», αλλά και 98 ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού προσέφυγαν και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν αιτήσεις ακύρωσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την οποία ανακαθορίστηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της περιοχής του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού και της υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Κατερίνας Παπανάτσιου, ανακαθορίστηκαν οι τιμές ζώνης του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων ακινήτων στην περιοχή τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Διευκρινίζεται ότι τα ακίνητα της κάθε ζώνης του εν λόγω δήμου έχουν διαφορετική αντικειμενική αξία.

Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις διάφορες ζώνες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού αναπροσαρμόστηκαν με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία συμμορφώθηκε σε απόφαση του ΣτΕ του έτους 2016 (υπ’ αριθμ. 2334/2016). Με την απόφαση του ΣτΕ ανακαθορίστηκε η τιμή ζώνης ανά τ.μ., ενώ ακυρώθηκε η προηγούμενη αντίστοιχη υπουργική απόφαση που είχε προσδιορίσει την τιμή ζώνης των ακινήτων στον συγκεκριμένο δήμο.

Τι υποστηρίζουν
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, ενώ είναι αντίθετη με τη νομολογία του ΣτΕ, συγκεκριμένα στην υπ’ αριθμ. 2334/2016 απόφαση αλλά και σε παλαιότερες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!