Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Νέα τμήματα σπουδών που προσφέρουν επαγγελματική προοπτική
[Τα Νέα]: Νέα τμήματα σπουδών που προσφέρουν επαγγελματική προοπτική

[Τα Νέα]: Νέα τμήματα σπουδών που προσφέρουν επαγγελματική προοπτική

Πρωταγωνιστής στις αλλαγές το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι πριν συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό που φέτος αναμένεται να εκδοθεί νωρίτερα
Με ερωτηματικά για την εικόνα που θα παρουσιάζει η Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας την επόμενη χρονιά αρχίζει τις επόμενες ημέρες η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η εξεταστική αυλαία φέτος σηκώνεται στις 8 Ιουνίου. Με έναν νέο ωστόσο «πρωταγωνιστή» – το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – να φιγουράρει στα Μηχανογραφικά των υποψηφίων, χωρίς να ξέρει κανείς με βεβαιότητα τι θα περιλαμβάνουν τα προγράμματα σπουδών του ή πού θα οδηγούν επαγγελματικά. Παράλληλα όμως, στο φετινό Μηχανογραφικό θα υπάρχουν και πολλά τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας που δέχονται φέτος εισακτέους, αλλά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά πιθανώς… δεν θα υπάρχουν.
Πάντως, όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων, είναι προφανές ότι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να γνωρίζουν πριν συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους το περιεχόμενο των σπουδών των τμημάτων, τα διδασκόμενα μαθήματα, ενδεχόμενες κατευθύνσεις που θα παρέχουν τα τμήματα και ειδικά σε όσα έχουν συνενωθεί δύο ή περισσότερα τμήματα των προγενέστερων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).
Με τα δεδομένα αυτά, ειδικά φέτος το μΜηχανογραφικό των Πανελλαδικών αναμένεται να εκδοθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να διασφαλίσουν οι υποψήφιοι ότι δεν θα υπάρχουν αλλαγές στην κατανομή των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία.
Πάντως, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης, δεκάδες είναι αυτές τις ημέρες τα ερωτήματα μαθητών και γονέων για τις επαγγελματικές δυνατότητες και τα δικαιώματα των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων αναφορικά με την αποστολή τους και τις δυνατότητες που θα έχουν στην αγορά εργασίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
Κρύβουν δυνατότητες
«Οδεύοντας προς τις Πανελλαδικές, και ενόψει του “μήνα του μηχανογραφικού” που ακολουθεί, εμπειρικά πολλοί είναι οι μαθητές που παραδοσιακά δεν επιλέγουν κάποια τμήματα διότι αγνοούν τις δυνατότητες που αυτά τους παρέχουν» λέει ο Χρήστος Ταουσάνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!