Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: ΝΔ: Δεν αλλάζει ο τρόπος εκλογής των αυτοδιοικητικών
[Τα Νέα]: ΝΔ: Δεν αλλάζει ο τρόπος εκλογής των αυτοδιοικητικών

[Τα Νέα]: ΝΔ: Δεν αλλάζει ο τρόπος εκλογής των αυτοδιοικητικών

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Μάκης Βορίδης, τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλά άλλα σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν».
«Αν περάσει τώρα μια τέτοια αλλαγή, θα έχουμε ακυβερνησία στους Δήμους και η Νέα Δημοκρατία, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, θα την καταργήσει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αναβαθμισμένη, αλλά να στηρίζεται σε γερές βάσεις και να διαθέτει οικονομικούς πόρους» συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Αναζητούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, για να σταθεί ξανά στα πόδια της η Ελλάδα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο».
Το επόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Θεσσαλονίκη, θα απασχολήσουν οι μεταρρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση των απορριμάτων, η πρωτοβάθμια υγεία, ο χωροταξικός σχεδιασμός των πόλεων, η ασφάλεια των κατοίκων και η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!