Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι
[Τα Νέα]: Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

[Τα Νέα]: Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την άμεση κατάπαυση των αεροπορικών επιδρομών της ρωσικής και της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαλέπι προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η «ανθρωπιστική εκεχειρία» που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
«Σήμερα από τις 10:00 το πρωί σταμάτησαν οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας», δήλωσε ο Σόιγκου, εξηγώντας ότι η διακοπή των βομβαρδισμών είναι «απαραίτητη για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας», η οποία έχει ως στόχο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι.
Σύμφωνα με τον Σόιγκου, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από την τηλεόραση, «αυτό θα επιτρέψει την έξοδο με ασφάλεια μέσω έξι ανθρωπιστικών διαδρόμων των αμάχων και την απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών από το ανατολικό Χαλέπι».
«Μόλις ξεκινήσει η ανθρωπιστική εκεχειρία, τα συριακά στρατεύματα θα απομακρυνθούν σε μια επαρκή απόσταση ώστε οι μαχητές να μπορέσουν να εγκαταλείψουν το Χαλέπι με τα όπλα τους» μέσω δύο ειδικών διαδρόμων, συνέχισε ο Ρώσος υπουργός.
«Ζητάμε από τις κυβερνήσεις των χωρών που ασκούν επιρροή στις ένοπλες ομάδες που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι να πείσουν τους επικεφαλής τους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εγκαταλείψουν την πόλη», τόνισε ο Σόιγκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!