Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Μητσοτάκης: Η Συνθήκη της Λοζάνης ακρογωνιαίος λίθος των ελληνοτουρκικών σχέσεων
[Τα Νέα]: Μητσοτάκης: Η Συνθήκη της Λοζάνης ακρογωνιαίος λίθος των ελληνοτουρκικών σχέσεων

[Τα Νέα]: Μητσοτάκης: Η Συνθήκη της Λοζάνης ακρογωνιαίος λίθος των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Η σταθερότητα στην περιοχή και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Σόφια, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της χώρας, Ρόσεν Πλεβνιέλεφ, και τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ.
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την κοινή τους ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λοζάνης και τις απειλές του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Ο κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις αυτές τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη σταθερότητα της Βαλκανικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, όχι μόνο στη διατήρηση αυτής της συνεργασίας, αλλά και στην περαιτέρω ενδυνάμωση, εμβάθυνση και διεύρυνσή της.
Όσον αφορά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, οι δύο πλευρές μοιράστηκαν ταυτόσημες ανησυχίες, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης. Ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είχα την ευκαιρία να έχω μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, η οποία επαναβεβαίωσε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”, ενώ επισήμανε ότι “συμπέσαμε ως προς τη διάγνωσή μας, σχετικά με την γενικότερη αστάθεια, η οποία υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!