Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών με τη Σερβία
[Τα Νέα]: Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών με τη Σερβία

[Τα Νέα]: Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών με τη Σερβία

Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας – Σερβίας «βλέπει» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και με τον σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Όπως είπε μετά τις συναντήσεις, υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
«Εκτιμώ ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών. Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Σημείωσε ότι οι δύο χώρες αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες της Σερβίας να μπει στην ΕΕ και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό.
«Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!