Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Μαίρη Ραζή: «Το μήνυμα του έργου είναι αισιόδοξο»
[Τα Νέα]: Μαίρη Ραζή: «Το μήνυμα του έργου είναι αισιόδοξο»

[Τα Νέα]: Μαίρη Ραζή: «Το μήνυμα του έργου είναι αισιόδοξο»

Δύο χρόνια επιτυχίας, θερμά σχόλια από κοινό και κριτικούς, βραβείο από την Ακαδημία Τεχνών (το πρώτο βραβείο Νίκος Ζακόπουλος, ως το καλύτερο έργο της περιόδου 2016-2017), η συγκλονιστική best seller αυτοβιογραφία του δημοσιογράφου και παρουσιαστή Σταμάτη Μαλέλη «Το Τέρας κι Εγώ» παρουσιάζεται στο θέατρο Πρόβα, σε διασκευή Σωτήρη Τσόγκα και Γιάννη Ζέρβα.
«Oι λόγοι της επιλογής του έργου είναι πολλαπλοί» εξηγεί η Μαίρη Ραζή που ερμηνεύει την ψυχίατρο. «Θέλουμε να εκφράσουμε τη δική μας καλλιτεχνική ανησυχία, για την κατάθλιψη και τις επιπτώσεις που έχει στη καθημερινότητα μας, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στην υγεία μας. Το θέμα είναι επίκαιρο και αφορά όλους μας. Εγώ νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να μην έχει βιώσει την προσωπική του κατάθλιψη. Το δικό του Γολγοθά. Έστω και για μικρό διάστημα. Το μήνυμα του έργου όμως είναι αισιόδοξο, γιατί η ασθένεια αυτή γιατρεύεται. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα τόσο επίκαιρο ελληνικό έργο προστίθεται στο ρεπερτόριο του θιάσου μας και που βραβεύτηκε με πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Τεχνών.
Για το ρόλο. «Παίζω ένα υπαρκτό πρόσωπο. Η πρόκληση λοιπόν, είναι πολλαπλή γιατί είναι μία δύσκολη διαδικασία όταν ερμηνεύεις υπαρκτό πρόσωπο να μη γίνεις γραφικός ή “μίμος”, αλλά ένας ηθοποιός που ψάχνει τον αληθινό χαρακτήρα του ηρώα του».
Μια δυνατή σκηνή της παράστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!