Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Menu για καλή χρονιά
[Τα Νέα]: Menu για καλή χρονιά

[Τα Νέα]: Menu για καλή χρονιά

Το ποδαρικό της νέας χρονιάς έγινε σε ένα εστιατόριο με fusion ασιατική κουζίνα στο αθηναϊκό κέντρο. Το αντίο στο 2016, σε ένα οικογενειακό μεζεδοπωλείο στον Χολαργό
Για να μπει όσο πιο γευστικά γίνεται η χρονιά, αποφάσισα να δοκιμάσω ένα εστιατόριο που γνώριζα το ταλέντο και τις ικανότητες του σεφ, αλλά δεν το είχα επισκεφτεί μέχρι σήμερα. Το πρελούδιο γεύσεων ήταν ό,τι καλύτερο για την έναρξη του 2017. Το Kiku (Δημοκρίτου 12 στο Κολωνάκι, τηλ. 210-3647.033) φρονώ ότι προσεγγίζει την αγαπημένη μου ασιατική κλασική κουζίνα με πινελιές έντασης που ταιριάζουν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Και δεν σερβίρει μόνο hi-end sushi.
Ξεκίνησα το δείπνο μου με καρπάτσιο τόνου, ιαπωνική σος, τρούφα και λάδι τρούφας, ένα πιάτο που φαντάζει απλό. Συνδυάζει όμως με απόλυτη αρμονία τις γεύσεις του φρέσκου θαλασσινού με το γήινο άρωμα του τρούφας. Ακολούθησαν άψογα ψημένες γαρίδες και τα τέλεια καραμελωμένα χτένια, μίνι καλαμπόκι, τραγανές ίνες πράσου και η διακριτική γλυκοαλμυρή σος που τα πάντρευε με τον πιο γοητευτικό τρόπο.
Γενικά στα εστιατόρια όπου το φαγητό είναι υπέρμετρα εξαιρετικό δοκιμάζω πάντα και μια πρώτη ύλη την οποία σιχαίνομαι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!