Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
[Τα Νέα]: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

[Τα Νέα]: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Με πρόσθετους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισεκ. δολαρίων να τίθενται από σήμερα Παρασκευή σε ισχύ, οι ΗΠΑ έχουν πυροδοτήσει το μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία.
Η Κίνα έθεσε σε ισχύ, δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων ως αντίποινα στους εμπορικούς δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε κινεζικές εισαγωγές.
«Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών εισαγωγής σε βάρος της Κίνας, τα κινεζικά μέτρα τέθηκαν άμεσα σε ισχύ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Λου Κανγκ.
Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση ή το ύψος των αντίμετρων, αλλά το Πεκίνο έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 34 δισεκ. δολαρίων. Οι δασμοί αυτοί οι οποίοι παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) αποτελώντας μια τυπική πρακτική εκφοβισμού στο εμπόριο, θέτοντας υπό σοβαρή απειλή την ασφάλεια της παγκόσμιας βιομηχανίας και των αλυσίδων αξίας, πρόσθεσε.
«Ένας εμπορικός πόλεμος είναι το τελευταίο πράγμα που ευχόμαστε. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κανείς δεν θα κερδίσει από έναν εμπορικό πόλεμο», τόνισε ο Λου.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ ότι «πυροδότησαν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία», προειδοποιώντας ότι μπορεί να προκαλέσει «αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές».
Σε ισχύ όμως τέθηκαν σήμερα αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισεκ. δολαρίων καθώς εξέπνευσε η σχετική προθεσμία για την επιβολή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!