Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Η Μέι μετανιώνει για τον βρετανικό ρόλο σε νόμους κατά των ομοφυλοφίλων
[Τα Νέα]: Η Μέι μετανιώνει για τον βρετανικό ρόλο σε νόμους κατά των ομοφυλοφίλων

[Τα Νέα]: Η Μέι μετανιώνει για τον βρετανικό ρόλο σε νόμους κατά των ομοφυλοφίλων

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για τον ρόλο της Βρετανίας στην ποινικοποίηση των σχέσεων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στις πρώην αποικίες της, λέγοντας πως τέτοιοι νόμοι, που σε πολλές περιπτώσεις είχαν υιοθετηθεί επί βρετανικής διακυβέρνησης και εξακολουθούν να ισχύουν, ήταν «λάθος τότε και λάθος τώρα».
Η Μέι μίλησε σε μια σύνοδο της Κοινοπολιτείας, ενός δικτύου 53 ως επί το πλείστον πρώην βρετανικών αποικιών στο οποίο προσβλέπει το Λονδίνο για να προβάλλει την επιρροή της Βρετανίας σ’ όλον τον κόσμο αφού αποχωρήσει τον ερχόμενο χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Σε όλον τον κόσμο νόμοι που επιβάλλουν διακρίσεις και υιοθετήθηκαν πριν από πολλά χρόνια συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές πολλών ανθρώπων, ποινικοποιώντας τις σχέσεις μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και αποτυγχάνοντας να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια», δήλωσε η Μέι.
«Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτοί οι νόμοι συχνά θεσπίσθηκαν από την ίδια τη χώρα μου. Ήταν λάθος τότε και είναι λάθος σήμερα».
Όταν άρχισε την Δευτέρα, η 7ήμερη Συνεδρίαση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM), κυκλοφόρησε ένα κείμενο που καλούσε τη Βρετανία να ζητήσει συγγνώμη για τους νόμους της περιόδου της αποικιοκρατίας που έθεταν εκτός νόμου το ομοφυλοφιλικό σεξ σε 37 από τα 53 κράτη μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!