Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Τα Νέα]: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφράγματος για τους καπνιστές κάτω των 50 ετών
[Τα Νέα]: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφράγματος για τους καπνιστές κάτω των 50 ετών

[Τα Νέα]: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφράγματος για τους καπνιστές κάτω των 50 ετών

Οι καπνιστές κάτω των 50 ετών έχουν πάνω από οκτώ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να υποστούν σοβαρό έμφραγμα σε σχέση με τους μη καπνιστές, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ Heart .
Επιστημονική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου του Σέφιλντ, με επικεφαλής την Δρ Έλεν Γκρες, ανέλυσαν στοιχεία για 1.727 ανθρώπους από την Βόρεια Αγγλία που είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί ήταν καπνιστές (48,5%), το ένα τέταρτο πρώην καπνιστές (27%) και οι υπόλοιποι μη καπνιστές (24,5%).
Οι καπνιστές ήταν περίπου δέκα χρόνια νεότεροι σε σχέση με τους πρώην και τους μη καπνιστές, όταν υπέστησαν το έμφραγμα. Είχαν επίσης διπλάσια πιθανότητα, σε σχέση με τους μη καπνιστές, να έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν και άλλα επεισόδια στεφανιαίας νόσου.
Ήταν ακόμη τρεις φορές πιθανότερο, σε σχέση με τους μη καπνιστές, να έχουν περιφερική αρτηριακή νόσο, μια πάθηση στην οποία οι εναποθέσεις λίπους στα αιμοφόρα αγγεία περιορίζουν την τροφοδοσία των κάτω άκρων με αίμα.
Γενικά, οι καπνιστές ανεξαρτήτως ηλικίας είχαν υπερτριπλάσια πιθανότητα να υποστούν έμφραγμα σε σχέση με τους συνομηλίκους μη και πρώην καπνιστές από κοινού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!