Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Μεγάλη ντροπή στην Κύπρο: Οι Ελληνοκύπριοι αγοράζουν μαζικά από τα Κατεχόμενα
[Τα Νέα]: Μεγάλη ντροπή στην Κύπρο: Οι Ελληνοκύπριοι αγοράζουν μαζικά από τα Κατεχόμενα

[Τα Νέα]: Μεγάλη ντροπή στην Κύπρο: Οι Ελληνοκύπριοι αγοράζουν μαζικά από τα Κατεχόμενα

Ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να τιμήσει την αποφράδα ημέρα της 15ης Ιουλίου του 1974 με το προδοτικό πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, που έφερε τον Αττίλα στην Κύπρο και την κατοχή του 38% των εδαφών της, πλήθος ελληνοκυπρίων χρηματοδοτεί τα κατεχόμενα. Κάτι που αποτελεί μεγάλη ντροπή.
Ετσι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αλλάζουν οι αγοραστικές προτιμήσεις των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, ανάλογα και με τις τιμές στις ελεύθερες περιοχές. Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν σε ξενοδοχεία, καζίνο, καύσιμα και φρούτα.
Με βάση τα στοιχεία της JCC που δημοσιεύτηκαν αποδεικνύεται και με… πράξεις με πιστωτικές κάρτες η αύξηση της αγοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα, λόγω της μεγάλης διαφοράς με αυτά που λειτουργούν εδώ. Μόνο για τον μήνα Ιούνιο δαπανήθηκαν 99 χιλιάδες ευρώ για καύσιμα, ενώ το πρώτο εξάμηνο φέτος οι αγορές καυσίμων από πρατήρια στα κατεχόμενα έφτασαν τις €339 χιλιάδες, σε σύγκριση με €310 χιλ. καθ’ όλο το 2017.
Άνοδο παρουσιάζουν και οι αγορές σε σουπερμάρκετ και κυρίως φρούτων και λαχανικών λόγω των ψηλών τιμών που υπάρχουν στις ελεύθερες περιοχές. Όπως διαπιστώνεται, πολλοί συνδυάζουν το γέμισμα του οχήματός τους με καύσιμα με το ψώνισμά τους για φρούτα.

Ρούχα και παπούτσια
Αυξητική τάση παρουσιάζουν και οι αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης, οι οποίες από μερικές χιλιάδες ευρώ που ήταν πέρσι, φέτος φτάνουν τις 100 χιλιάδες μηνιαίως, γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι αγοράζουν ρούχα και παπούτσια αλλά κυρίως τσάντες και πορτοφόλια δήθεν επώνυμων μάρκων, για εμπορικούς σκοπούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!