Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Μαξίμου: Πυραμίδες και βάτα στα σύνορα με την Αλβανία θέλουν… συντήρηση
[Τα Νέα]: Μαξίμου: Πυραμίδες και βάτα στα σύνορα με την Αλβανία θέλουν… συντήρηση

[Τα Νέα]: Μαξίμου: Πυραμίδες και βάτα στα σύνορα με την Αλβανία θέλουν… συντήρηση

Ερωτήματα δημιουργεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, έπειτα και από το φραστικό λάθος (;) του επιτρόπου για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, ο οποίος άνοιξε θέμα «αναδιάρθρωσης» των συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη συμφωνία που θα υπογραφεί.
Σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συνομιλίες που έχουν ανοίξει με την Αγκυρα, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».
Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».
Κάποιοι πίσω από τις δηλώσεις αυτές διακρίνουν μια πρόθεση να υπάρξει αλλαγή των θαλάσσιων συνόρων που συνδέεται με την ΑΟΖ και την ακτογραμμή κι ότι δεν έχει σχέση με τα χερσαία σύνορα.
Υπήρξαν, ωστόσο, και στελέχη της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για μυστική διπλωματία και ζήτησαν ενημέρωση ενώ «καρφιά» έπεσαν στο διαδίκτυο με μηνύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας άνοιξε θέμα συνόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!