Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Μακρόν σε Καϊλή: Θα είμαι δίπλα στην Ελλάδα και στρατιωτικά
[Τα Νέα]: Μακρόν σε Καϊλή: Θα είμαι δίπλα στην Ελλάδα και στρατιωτικά

[Τα Νέα]: Μακρόν σε Καϊλή: Θα είμαι δίπλα στην Ελλάδα και στρατιωτικά

Στη δέσμευση ότι θα είναι δίπλα στην Ελλάδα, στρατιωτικά, προκειμένου η χώρα μας να υπεραμυνθεί σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας, προχώρησε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Ο κ. Μακρόν απάντησε στην πρόεδρο της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΝΑΤΟ, Εύας Καϊλή, η οποία θύμισε το κόστος που πληρώνει η Ελλάδα για τις επιπτώσεις αποφάσεων στρατιωτικών επεμβάσεων χωρίς ευρωπαϊκή συνεννόηση.
«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο γαλλική και γερμανική, αλλά εδώ είμαστε και Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, που πληρώνουμε τον λογαριασμό στα σύνορα της Ευρώπης» υπογράμμισε η κ. Καϊλή.
Η ελληνίδα ευρωβουλευτής ζήτησε επιπλέον, «να πάψει να αντιμετωπίζεται ο Νότος σαν πελάτης και καλοπληρωτής του Βορρά», ενώ ζήτησε κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.
Ο κ. Μακρόν απάντησε πως πιστεύει κι εκείνος πως «πρέπει να πάμε πέρα από όσα ως τώρα κάνουμε», ενώ έδωσε έμφαση στην αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κρατών μελών.
Στην παρέμβαση της στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τον πρόεδρο της Γαλλίας, η Εύα Καϊλή, ανέδειξε και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα, καλώντας τον να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την λειτουργία της οικονομικής διακυβέρνησης που δέκα χρόνια επέβαλε σκληρές λύσεις, ζητώντας να δοθεί ρόλος ισχυρός στο Ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο και την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!