Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Με λουκέτο απειλούνται Airtickets και travelplanet24
[Τα Νέα]: Με λουκέτο απειλούνται Airtickets και travelplanet24

[Τα Νέα]: Με λουκέτο απειλούνται Airtickets και travelplanet24

Ενα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκεται η εταιρεία Tripsta ιδιοκτήτρια των ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών πρακτορείων Airtickets και Travelplanet24. Τα δύο τελευταία ελέγχουν μεγάλο μερίδιο στην έκδοση εισιτηρίων στην Ελλάδα και η αδυναμία όπως φαίνεται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις αεροπορικές εταιρείες απειλεί με άλλο ένα κανόνι την αεροπορική αγορά.
Η είδηση ότι η Tripsta κινδυνεύει με λουκέτο έγινε γνωστή από ανάρτηση υπαλλήλου της εταιρείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αναφερόταν σε απολύσεις προσωπικού και δυστυχώς επιβεβαιώνεται.
Το άνοιγμα μάλιστα των δύο ηλεκτρονικών πρακτορείων λέγεται ότι φτάνει τα 70 εκατ.ευρώ. Πρόσφατα η εταιρεία είχε έρθει σε διακανονισμό με την Διεθνή Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ) για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της σε δόσεις, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί.
Οι απολύσεις θα ξεπεράσουν τις 150 αλλά θα μείνει ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων για επιπλέον δύο μήνες ώστε να εκκαθαρίσει τις κρατήσεις που έχει ήδη κάνει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο γερμανός Φίλιπ Μπρίκμαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!