Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Με λιγότερα από 30.000 δολάρια ετησίως ζει το 60% των καλλιτεχνών
[Τα Νέα]: Με λιγότερα από 30.000 δολάρια ετησίως ζει το 60% των καλλιτεχνών

[Τα Νέα]: Με λιγότερα από 30.000 δολάρια ετησίως ζει το 60% των καλλιτεχνών

Χαμηλότερο των 30.000 δολαρίων ετησίως είναι το εισόδημα του 60% των καλλιτεχνών σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από Creative Independent, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που αφορά δημιουργούς. Η έρευνα εστιάζει στην οικονομική κατάσταση των εν ενεργεία εικαστικών και βασίστηκε σε 1.016 ερωτηθέντες.
Ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες να τοποθετήσουν την οικονομική τους σταθερότητα από το ένα έως το δέκα και η μέση απάντηση ήταν πέντε. Όταν όμως ρωτήθηκαν για τα ετήσια εισοδήματά τους σχεδόν το 60% δήλωσε ότι κερδίζει λιγότερα από 30.000 δολάρια ετησίως και μόλις το 17% απάντησε ότι τα εισοδήματά του ξεπερνούν το μέσο εισόδημα ενός αμερικανού, δηλαδή τα 58.000 δολάρια ετησίως.
Το να είναι κάποιος καλλιτέχνης κοστίζει. Πολλοί εικαστικοί αναγκάζονται να πληρώνουν δύο ενοίκια – ένα για το σπίτι κι ένα για το ατελιέ τους – και επί προσθέτως χρειάζονται χρήματα για τα καθημερινά τους έξοδα και για να προμηθευτούν τα υλικά που χρειάζονται για τη δουλειά τους.
Το 61% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι κερδίζει τα προς το ζην είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε μέσω μιας σύμβασης εργασίας, ενώ το 42% βασίζεται σε μια δεύτερη δουλειά πέραν της εικαστικής του απασχόλησης και το 29% επιβιώνει χάρη στην οικονομική υποστήριξη της οικογένειας του ή λόγω κάποιας κληρονομιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!