Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Τα Νέα]: Τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό στο ΙΧ μας
[Τα Νέα]: Τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό στο ΙΧ μας

[Τα Νέα]: Τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό στο ΙΧ μας

Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ασφαλή οδήγηση. Η υπερβολική ζέστη στο εσωτερικό κάνει σχεδόν ασύμφορη την ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να προκαλέσει έντονη κόπωση στον οδηγό, ακόμη και υπνηλία.
Σύμφωνα με τις εταιρείες αυτοκινήτου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς, αν το αφήσεις παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο.
Επίσης, η ζέστη στο αυτοκίνητο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις και στα αντανακλαστικά του οδηγού. Όπως, αναφέρουν έρευνες, όταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υπάρχουν θερμοκρασίες των 35 βαθμών Κελσίου, ο οδηγός έχει μειωμένα αντανακλαστικά έως και 20%, σε σχέση με μια καμπίνα που έχει 25 βαθμούς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι παρόμοιο με την οδήγηση με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα περίπου 0,5 γρ/λίτρο.
Το πρώτο λάθος είναι ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ενεργοποιούν τον κλιματισμό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό είναι ένα γνώριμο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί. Είναι σχεδόν σίγουρο, πως όταν η εξωτερική θερμοκρασία χτυπάει 40αρια, τότε, είναι σχεδόν σίγουρο πως μπορούμε να πετύχουμε θερμοκρασίες 15 ή 16 βαθμών Κελσίου.
Το ιδανικό είναι να πατάμε την επιλογή Auto, στους 22 – 23 βαθμούς, ώστε να καταφέρει το σύστημα κλιματισμού να πιάσει τη συγκεκριμένη θερμοκρασία, και ο αέρας να ρυθμιστεί πιο ομοιόμορφα και αποτελεσματικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!