Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Κρίσιμη σύνοδος για το μεταναστευτικό: Η πρόταση για hot spots και οι ελληνικές θέσεις
[Τα Νέα]: Κρίσιμη σύνοδος για το μεταναστευτικό: Η πρόταση για hot spots και οι ελληνικές θέσεις

[Τα Νέα]: Κρίσιμη σύνοδος για το μεταναστευτικό: Η πρόταση για hot spots και οι ελληνικές θέσεις

«Από το 2015, καταφέραμε να ανακόψουμε τη μεταναστευτική ροή κατά 96%, μόνο επειδή αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τρίτες χώρες και να μπλοκάρουμε την παράνομη μετανάστευση έξω από την ΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Για αυτό το λόγο, καλώ σε αυτή τη σύνοδο να επικεντρωθούμε στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, συμπεριλαμβανόμενου του σχεδίου για δημιουργία κέντρων αποβίβασης».
«Η εναλλακτική είναι το χαοτικό περαιτέρω κλείσιμο των συνόρων, περιλαμβανομένων και αυτών εντός της ΕΕ, καθώς και εντεινόμενες διαμάχες μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ».
“Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι είμαι πολύ σκληρός στις προτάσεις μου για τη μετανάστευση. Αλλά πιστέψτε με, εάν δεν συμφωνήσουμε σε αυτές, τότε θα δείτε κάποιες πραγματικά σκληρές προτάσεις από ορισμένους πολύ σκληρούς τύπους”, πρόσθεσε ο Τουσκ.
Η αγωνία για τις αποφάσεις της Συνόδου έχει χτυπήσει «κόκκινο» καθώς οι προτάσεις που κατατίθενται αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις.
Μια πρώτη πρόταση από Γαλλία και Ισπανία είναι να φτιαχτούν hotspots, όπως έχει η Ελλάδα, στην Ισπανία Γαλλία, Ιταλία. Αντίθετα, η Ιταλο- αυστριακή πρόταση είναι να επιστρέφουν στην Αφρική, με συμφωνίες με Τυνησία και Λιβύη.
Γενικώς έχει πέσει σοβαρά στο τραπέζι η πρόταση για χώρους φιλοξενίας εκτός ΕΕ με χρηματικά ανταλλάγματα στις χώρες που θα τα υποδεχθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!