Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Κούβα: Πύρινος επικήδειος Τσίπρα για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό
[Τα Νέα]: Κούβα: Πύρινος επικήδειος Τσίπρα για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό

[Τα Νέα]: Κούβα: Πύρινος επικήδειος Τσίπρα για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό

Τους κοινούς ελληνο-κουβανικούς δεσμούς αγώνων, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα -επί παραδείγματι, η μακρινή Ελλάδα που δίνει σήμερα τον δικό της αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια- αναζήτησε ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειό του για τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στην κατάμεστη από Κουβανούς, και όχι μόνον, πολίτες, Πλατεία της Επανάστασης.
Με τον χαιρετισμό, «hermanos y hermanas (αδερφοί και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας» ξεκίνησε τον επικήδειό του, (ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση!), που κατά το πρώτο μέρος ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας για το νησί της Κούβας.
Και με τα λόγια του Πρωθυπουργού, ο Φ. Κάστρο ήταν «μεγάλος επαναστάτης του 20ου αιώνα. Παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο, τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην Ιστορία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι είναι «μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».
Οπως στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!