Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Κουτσούμπας: Οπως πάμε, δεν θ’ αποφύγουμε θερμό επεισόδιο
[Τα Νέα]: Κουτσούμπας: Οπως πάμε, δεν θ’ αποφύγουμε θερμό επεισόδιο

[Τα Νέα]: Κουτσούμπας: Οπως πάμε, δεν θ’ αποφύγουμε θερμό επεισόδιο

«Δεν θ’ αποφύγουμε θερμό επεισόδιο, έτσι όπως πάει η κατάσταση, με πρώτη και κύρια την ευθύνη της τούρκικης πολιτικής αλλά και άλλων συμμάχων τους που είναι πίσω από αυτό γιατί είναι ισχυρά τα οικονομικά συμφέροντα» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Κυρίως είναι οικονομικά συμφέροντα, άλλωστε ξέρουμε ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με πιο βίαια στρατιωτικά μέσα. Είναι τα πετρέλαια, οι υδρογονάνθρακες, το Αιγαίο, η προσπάθεια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου, η κυπριακή ΑΟΖ» υπογράμμισε, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «από αυτή τη σκοπιά ανησυχούμε πολύ γιατί η Τουρκία, η τουρκική αστική τάξη σε σχέση με την ελληνική αστική τάξη και την κυβέρνησή της, έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα σε αυτό: Ηδη έχει υπό την κατοχή της τρεις χώρες, έχει δυνάμεις κατοχής εκτός από την Κύπρο και στη Συρία και στο Ιράκ, έχει τούρκικες στρατιωτικές βάσεις – όχι συμμετοχής σε ΝΑΤΟϊκές ή άλλων πολυεθνικών δυνάμεων – στη Σομαλία, στο Κατάρ και αλλού, εκπαιδεύει αλβανούς στρατιωτικούς στην Αλβανία».

«Παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων»

Το ΚΚΕ δεν περιορίζεται σε «μια γενική μόνο ανησυχία» (καθώς) «απ’ ό,τι φαίνεται η πολιτική της τουρκικής αστικής τάξης, της τουρκικής κυβέρνησης, κυρίως του κ. Ερντογάν, είναι προσανατολισμένη να θέσει επί τάπητος – ήδη το θέτει με τον προφορικό του λόγο και με τον πρακτικό – παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, αμφισβήτηση ελληνικών νησιών του Αιγαίου, – τα κατονομάζει κιόλας – και βεβαίως βραχονησίδες και διάφορες νησίδες στο Ανατολικό Αιγαίο που είναι ελληνικό έδαφος», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!