Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Η Κομισιόν υιοθετεί τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων
[Τα Νέα]: Η Κομισιόν υιοθετεί τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων

[Τα Νέα]: Η Κομισιόν υιοθετεί τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων

Οι υπουργοί Οικονομικών της Κομισιόν σχεδιάζουν να υιοθετήσουν μια «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων και να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο από τη σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, στη σημερινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.
Ύστερα από πολλές αποκαλύψεις εξωχώριων σχημάτων φοροαποφυγής από εταιρίες και πλούσιους ιδιώτες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο μια διαδικασία να δημιουργήσει μια λίστα με φορολογικούς παραδείσους σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τον σχηματισμό εικονικών δομών στο εξωτερικό, που σε πολλές περιπτώσεις είναι νόμιμες αλλά μπορούν να αποκρύπτουν παράνομες δραστηριότητες.
«Θα υπάρξει, ελπίζω, μια μαύρη λίστα που θα περιλαμβάνει περίπου 20 χώρες, οι οποίες παρά τους δέκα μήνες συνομιλιών δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες δεσμεύσεις», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τα Φορολογικά Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών στις Βρυξέλλες.
Θα υιοθετηθεί επίσης μια δεύτερη «γκρίζα λίστα» περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας, που έχουν δεσμευθεί να αλλάξουν τους φορολογικούς τους κανόνες προκειμένου να συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη διαφάνεια και τη συνεργασία, αν και δεν είναι σαφές εάν θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι η ‘γκρίζα λίστα’ θα περιλαμβάνει περίπου 40 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!