Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Κίνδυνοι και παγίδες για τα παιδιά στον λαβύρινθο του κυβερνοχώρου!
[Τα Νέα]: Κίνδυνοι και παγίδες για τα παιδιά στον λαβύρινθο του κυβερνοχώρου!

[Τα Νέα]: Κίνδυνοι και παγίδες για τα παιδιά στον λαβύρινθο του κυβερνοχώρου!

Τρομακτικές διαστάσεις έχουν λάβει τα περιστατικά τόσο της διακίνησης πορνογραφικού υλικού όσο και της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
«Ποτέ μην προσπερνάτε την εικόνα ενός γυμνού παιδιού στο Ιντερνετ. Κάντε καταγγελία»! Η προτροπή – έκκληση του εκπροσώπου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Γιώργου Κορμά διαδέχεται τη διαπίστωση ότι τα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν λάβει πια τρομακτικές διαστάσεις στον αχανή κυβερνοχώρο!
Στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2017 και στους πρώτους μήνες του 2018 οι εν λόγω καταγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ανοικτής γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο SafeLine, που αποτελεί μία από τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (οι άλλες δύο είναι το SaferInternet4Kids.gr και το Help-line.gr).
Συγκεκριμένα, οι αναφορές άγγιξαν πέρυσι τις 350, καταγράφοντας ένα σοκαριστικό ρεκόρ αλλά και ενδεχομένως καταδεικνύοντας τα καλύτερα αντανακλαστικά των χρηστών του Ιντερνετ. Πρωταρχικό μέλημα της SafeLine είναι η εξάλειψη από το Διαδίκτυο οποιουδήποτε περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας και, σύμφωνα με τους υπευθύνους της γραμμής, στα 15 χρόνια λειτουργίας της «σημειώνεται σταθερά ανοδική τάση στα καταγγελθέντα περιστατικά εγκλημάτων παιδικής κακοποίησης, ενώ ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια τα στοιχεία στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν την αύξηση των περιστατικών που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο μέσα από τα στατιστικά του INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου)».
Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Κορμάς, που είναι υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας (Help-line.gr), τονίζει την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών, ακόμα και για όσα η μητέρα και ο πατέρας θεωρούν αυτονόητα: «Ηρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι, μικροί – μεγάλοι, ότι το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται και για σκοπούς που ξεπερνούν κάθε λογική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!