Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Και ο θρυλικός Ζάχος στους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου που βράβευσε ο Καμμένος
[Τα Νέα]: Και ο θρυλικός Ζάχος στους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου που βράβευσε ο Καμμένος

[Τα Νέα]: Και ο θρυλικός Ζάχος στους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου που βράβευσε ο Καμμένος

“Ιερό καθήκον για μας, αποτελεί η διαφύλαξη της εθνικής περιουσίας, που κληρονομήσαμε από εσάς και για τούτο είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, τους εν ζωή βετεράνους πολεμιστές του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο, στην τελετή βράβευσης τους από το υπουργείο.
Ανάμεσά τους και ο γνωστός Ζάχος Χατζηφωτίου ο οποίος οδεύει προς το 95ο έτος της ηλικίας του. Στην Κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στην Ορεινή Ταξιαρχία του Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε. Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος
“Ως Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, συνέχισε ο Π. Καμμένος, θέλω να ζητήσω συγγνώμη, σε εσάς που είστε παρόντες αλλά και σε εκείνους που «έφυγαν», πριν η πατρίδα κάνει το καθήκον της, για αυτά που παραλείψαμε να κάνουμε για εσάς. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλου του έθνους.
Μετά από τις νίκες σας ήρθαν άσχημες στιγμές για την ελληνική ιστορία. Ήρθε η διχόνοια, ο σπαραγμός, η σκιά που πολλές φορές δεν άφησε την πατρίδα να τιμήσει τους ήρωες που πολέμησαν για αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!