Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Κατασχέσεις κι όποιος αντέξει
[Τα Νέα]: Κατασχέσεις κι όποιος αντέξει

[Τα Νέα]: Κατασχέσεις κι όποιος αντέξει

Τα capital controls κάνουν τη μισή δουλειά. Φροντίζουν οι όποιες αποταμιεύσεις φυσικών προσώπων να μένουν εγκλωβισμένες στο τραπεζικό σύστημα, με το ακατάσχετο όριο καθηλωμένο στα 1.250 ευρώ. Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η αδυναμία του Πρωθυπουργού να τηρήσει τον λόγο του περί δημιουργίας ακατάσχετου λογαριασμού, έπειτα από απαίτηση των δανειστών, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ.
Εισπράξεις μέσω POS μπαίνουν στην τράπεζα και από εκεί εξαφανίζονται. Είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες έχουν πέσει βουνό στις πλάτες μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες δεν αφήνουν ανάσα ρευστότητας σε κανένα. Φόροι μένουν απλήρωτοι και ο εισπρακτικός μηχανισμός αναλαμβάνει με το ζόρι να φέρει τα λεφτά στο ταμείο του Δημοσίου.
Τον Ιούνιο, 951.114 φορολογούμενοι είχαν κλειδώσει στον στόχο των κατασχέσεων και η Εφορία είχε τρυπώσει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Εξι μήνες νωρίτερα, τα «θύματα» των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ήταν εκατό χιλιάδες λιγότερα. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αυτά που δείχνουν ότι για πρώτη φορά τον Ιούνιο το ποσοστό των οφειλετών που βρίσκονταν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφτασε το 59,14% του συνόλου των φορολογουμένων στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα όπως κατασχέσεις ή δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!