Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Καταλωνία: Το 90% ψήφισε «ναι» στην ανεξαρτησία
[Τα Νέα]: Καταλωνία: Το 90% ψήφισε «ναι» στην ανεξαρτησία

[Τα Νέα]: Καταλωνία: Το 90% ψήφισε «ναι» στην ανεξαρτησία

To «ναι» επικράτησε με το 90% των ψήφων όσων συμμετείχαν στο χθεσινό δημοψήφισμα, ανακοίνωσε η καταλανική κυβέρνηση.
Στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες, ή το 42,3% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Καταλωνία, που φθάνουν τα 5,34 εκατομμύρια.
Ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανέφερε ότι τα 2,02 εκατομμύρια που ψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάχθηκαν υπέρ του «ναι».
Το ερώτημα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν «θέλετε η Καταλονία να γίνει ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».
Όμως η διαδικασία έγινε χωρίς να εκπληρώνεται κανένα από τα κριτήρια που εγγυάται την αξιοπιστία της: διαφανείς εκλογικούς καταλόγους, μια ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, μυστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καταλανικής κυβέρνησης, 176.000 άνθρωποι ψήφισαν «όχι», ενώ από το δημοψήφισμα – τη διεξαγωγή του οποίου είχε απαγορεύσει το Συνταγματικό Δικαστήριο – απείχαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους αυτονομιστές.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Καταλωνία μοιράζεται σχεδόν εξίσου ανάμεσα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας και εκείνους που θέλουν την παραμονή της περιοχής στην Ισπανία.
Το 80% θα ήθελε να διεξαχθεί ένα νόμιμο δημοψήφισμα, με τη συμφωνία του ισπανικού κράτους, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!