Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Η Ισπανία υπέρ ενός υπουργού και ενός προϋπολογισμού στην ευρωζώνη
[Τα Νέα]: Η Ισπανία υπέρ ενός υπουργού και ενός προϋπολογισμού στην ευρωζώνη

[Τα Νέα]: Η Ισπανία υπέρ ενός υπουργού και ενός προϋπολογισμού στην ευρωζώνη

Η Ισπανία θα ταχθεί υπέρ ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης και ενός υπουργού Οικονομικών των χωρών της οικονομικής και νομισματικής ένωσης κατά την προσεχή τετραμερή σύνοδο με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία στις 28 Αυγούστου, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βαθύνει η οικονομική και νομισματική ένωση», τόνισε ο ισπανός συντηρητικός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ημερήσια διάταξη της λεγόμενης G4, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.
«Η Ισπανία θα ταχθεί υπέρ ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, υπέρ ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που θα επιτρέψει την προοδευτική προσέγγιση του βιοτικού επιπέδου και του πλούτου όλων των ευρωπαϊκών χωρών», συνέχισε ο Ραχόι, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
«Η Ισπανία θα στοιχηματίσει στα ευρωομόλογα, ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών που θα εκδίδει ευρωομόλογα, τα οποία θα έχουν ασφαλώς επαρκή αξιοπιστία και υποστήριξη από τις αγορές, ώστε να μπορούμε όλοι μας να χρηματοδοτούμαστε με πολύ χαμηλές τιμές» (σ.σ. χαμηλά επιτόκια), συμπλήρωσε ο Ραχόι.
Λουίς ντε Γκίνδος: «Ιδρυση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου»
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίνδος είχε υποστηρίξει τον Ιούνιο ότι χρειάζεται βαθιά μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου», που εν μέρει θα αναλάμβανε τη διαχείριση του προϋπολογισμού των κρατών μελών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!