Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Τα Νέα]: Υψηλός κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τους πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών
[Τα Νέα]: Υψηλός κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τους πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών

[Τα Νέα]: Υψηλός κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τους πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών

Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι υπερδιπλάσιος για τους πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών σε σχέση με τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών και τους πατέρες που έχουν σύντροφο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στον Καναδά.
«Η μελέτη μας υπογραμμίζει ότι οι πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών έχουν υψηλότερη θνησιμότητα και καταδεικνύει την ανάγκη για πολιτικές στον τομέα της δημόσιας υγείας που θα συμβάλουν να εντοπίζονται και να υποστηρίζονται οι άνδρες αυτοί», δήλωσε η ερευνήτρια για θέματα δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Μαρία Κιού.
Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται από την επιθεώρηση The Lancet Public Health, συντάχθηκε μετά την μελέτη των απαντήσεων σε ερωτηματολόγια για θέματα υγείας που υποβλήθηκαν σε 40.500 ανθρώπους μεταξύ του 2000 και του 2012.
Μεταξύ των 871 πατέρων μονογονεϊκών οικογενειών που καταμετρήθηκαν, η αναλογία της θνησιμότητας έφτανε τους 5,8 στους χίλιους. Αυτό είναι σαφώς υψηλότερο από αυτό που διαπιστώθηκε μεταξύ των μητέρων μονογονεϊκών οικογενειών (1,7 στις χίλιες) και μεταξύ των πατέρων που συντροφεύονται (1,9 στους χίλιους).
Λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους παράγοντες στους πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οι οποίοι είναι κατά μέσον όρο μεγαλύτερης ηλικίας και προσβάλλονται πιο συχνά από καρκίνο ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ο κίνδυνος θανάτου εξακολουθεί να είναι διπλάσιος.
Η αιτία γι’αυτό δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα, αλλά οι ερευνητές υποψιάζονται το στρες και «τρόπους ζωής λιγότερο υγιεινούς»: Λιγότερο ισορροπημένη διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης και μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ.
Επιπλέον, οι άνδρες έχουν, όπως φαίνεται, «λιγότερο συχνά ένα κοινωνικό δίκτυο, μια κοινωνική βοήθεια ή μια στήριξη στην ανατροφή των παιδιών τους» απ’ό,τι οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!